Bir "Üseyin" Komedisi


BKM'de bir özel gösterimde Eyyvah Eyvah'ı izledim dün akşam. Çıkarken aklımda olan tek şey, "uzun zamandır bir Türk filmi beni bu kadar güldürmedi" cümlesinin ta kendisiydi.


Açıkçası beklentilerimi oldukça düşük tutmuş, film hakkında tek bir yorum dahi okumamış, filmin fragmanını izlememiştim. Ta ki bir blogger organizasyonu olana kadar. "Filmi izler, üzerine de iki satır konuşurum" demiştim kendi kendime. Daha fazlasını yaptıracak bir filmle karşılaştım.

İlk görüntü, benim çocukluğumdan beri aşina olduğum bir "muhabbet"in orta yerindendi. Rakı, sandal, müzisyenler... Benzer alemleri seven bir ailede "ikamet eden" bir Trakyalı'yım ne de olsa. O an yakaladı beni film, belki biraz da bu yüzden. Sonrasındaysa, toprağı, kökeni, şiveyi, ağzı bir kenara bırakıp öyle güldürdü.

Karakterler oldukça başarılı işlenmiş bir defa, Ata'yı bu halleriyle televizyonda ya da stand-up şovlarında çokça seyrettik. Firuzan, Müjgan, Ramiz, Metin... Hepsi oldukça ince çizilmiş tipler ve lezzetli oyunculukla taçlanmışlar.

Söylemeden geçemeyeceğim, gözüme bir yerlerde "senaryo bütünlüğü olmayan skeç-komedi ama güldürüyor canııım!" tadına deli saçması bir yorum takıldı filmle ilgili.

Açıkçası, Hüseyin Badem gibi bir tipin komedisidir Recep İvedik, doğru. Ama Eyyvah Eyvah, Recep İvedik'ten çok daha fazla filmdir senaryo bakımından. Recep'e skeç demek olur da, Hüseyin'e demek biraz art niyetli bir yorummuş gibi geliyor bana o nedenle...

Sözün özü çok sahne var dizlerimi döverek güldüğüm ve insanların kahkahalarından replikleri duyamadığım. Şayet bu ara gülmeye ihtiyacınız varsa, Eyyvah Eyvah'ta o boşluğa "cuk oturacak" bir şeyler var.

Yorumlar

  1. Ne zamandır gitsem mi gitmesem mi dediğim bir film Eyvah Eyvah. Dediğiniz gibi ben de hiçbir şey okumadım film hakkında. İlk olarak işte bu yazınız. Gideceğim! Kaç zamandır dudaklarımda unutulmuş, solan bir tebessüm barınmakta zira. Onu yenilemekte yarar var diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. iddialı olmayan ama çok güldüren bir film gerçekten. ivedik serisine göre insanlara daha fazla şey kattığı kesin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Aç!