Biraz Daha

teninin ardında beni tümleyen bir şey var.
sen yokken eksilen o sanırım.
sendelememe sebep olan, beni topallaştıran..

mevsim dönümlerinde gerçekleştirmeyi umduğum hayallerin hayal olarak hayatlarını devam ettirme kararını almalarıyla birlikte, o teninin ardındaki beni tümleyen şeyi de duyamamaya başladım.
ne fenaydı dokunamamak, ne fenaydı özleyip de, özlemek yalnızca...

bir şehre yağan yağmurun altından ıslanan ben, düşlerim cebimde. mevsim dönümlerine tanık olmak bir kez daha, teninden uzak. uzaklar içinde gidip gelirken, "bu hiç bitmez mi?"lere boğmak kendimi, boğulmak istemli. eksikliklerimi sıkıştırıyor ellerim, parmaklarımın arasından damlıyor olmayanlarım. arada kırılıyor düşlerim, dökülüyor yere. kalbim de sıkışıyor bir yandan. sıkışıklıklar arasında kalıyorum, boğuluyorum istemli.

sen yine göz kararınca uzak bir yerde, kulak memesi kıvamında yastıklarda başın. teninin ardında beni tümleyen her şey uykuda. ne hoş başka bir şehrin göğünün altında seninle uyuma fikri, ne güzel sadece seninle olma fikri, nasıl umutlu. ama kilitleniyor her şey bir sözcükte. uzak... düşarçalayan, yalnızlıkdoğuran bir sözcük, durmadan doğum yapan.. sonsuz bir sessizliğin içinde ben, gece hafiften serin, mevsim dönümü... ellerimde yazdan kalan yapraklar ki pek çoğu son nefeste. tıkanıyorum ben yine, onlarla birlikte soluğum kesikçe...

tükenmeyen bir yalnızlık koynumda, uykusuzum ve huzursuz zamanlardır. uzak'ın doğurduğu tümcelerle belada başım, uzak tohumu hislerle... bir mevsim dönümünde seninle olma hayali ve ellerimin arasında kırılan sesler... "hiç mi bitmez?" diyorum "bitecek..." diyorsun "ne zaman?" diyorum "az kaldı..." diyorsun sessizlik iktidara geliyor sonra... "bitmedi mi hala?" diyorum "biraz daha var" diyorsun "ama içim çekiliyor?" diyorum "biliyorum" diyorsun. biliyorsun, sen hep biliyorsun...

teninin ardında beni tümleyen şey uykuda. sen yokken eksilen o sanırım, beni topallaştıran... ne somutluğun, ne de diğerleri umrumda... kırık düşler ve hep aynı yalnızlık, kalan bu elimde; ellerimin arasında kırılan, parçalanan, dökülen yerlere... bir mevsim dönümünde seninle olamamak sonra...

Yorumlar

  1. "ne hoş başka bir şehrin göğünün altında seninle uyuma fikri, ne güzel sadece seninle olma fikri, nasıl umutlu."

    Aslı Aker'i okumak; ama sesimi duyuramamak... Kaç zamandır bununla kıvranıyordum. Bir yaz gecesi karşımdasınız işte. Tüm cümlelerinizle, en güzel kelime seçimlerinizle.

    İnsanı yormadan, derin imge arayışlarına girmeden, bardaktan su içer gibi okuyorum yazılarınızı. Bir duruş var Aslı Aker'de, bir farklılık tavrı. İnsanın hoşuna gidiyor, ruhuna iyi geliyor. Ruhumu güzelleştiriyor satırları.

    "Biraz Daha"yla başladım sizi buradan okumaya. Aşağıya doğru devam edecek, hiç şüpheniz olmasın.

    Bir dost sesidir sesim, kaç zamandır gizlenmeye mecbur bırakılan.

    "Nasıl bulacağım?" dediğim kalem-dostlarımdan birini daha bulmanın heyecanı içimdeki.

    Bir yaz gecesinin ansızın yanan yıldızı.

    -Salih Topcu-

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim ben bu güzel yoruma, dahası, yorumun değerli sahibini, o tanıdık ismi okuduğuma..

    Hoşgeldiniz.. Nasıl bulacağım dediniz, SK vardı, hayırdır ayrıldınız mı oralardan.. Ben de pek aktif olarak ilgilenmiyorum, yazmıyorum SK'ya blogum olduğundan beri ama haberim yoktu yokluğunuzdan.

    Ne iyi ettiniz de geldiniz Salih, daim olun..

    YanıtlaSil
  3. SK'da olanlardan haberiniz yok,üzücü şeyler oldu, beni üzen, hatta yıkan.

    Farklı görüşlere saygı yoktu orada, linç edildim, ihraç ettiler daha sonra da. Sizin de yorumlarınızla dahil olduğunuz can sıkıcı yazılar vardı hani. Ona yaptığım eleştirileri hazmedemedi sitenin editörü. Benim için hoş başlayan, kötü biten bir film gibiydi orası. Geldi geçti.


    İnanın ben de çocuk gibi sevindim gece gece. Önce sizi bulduğuma, sonra beni tanıdığınıza, unutmadığınıza. SK benim için bitti, ama orada, sizin gibi unutamadığım dostlar kaldı. O dostları birer birer buldukça seviniyorum.

    Sağ olun. Sevincimi parlattınız, heyecan kattınız, var olun.

    YanıtlaSil
  4. Büyük keyif, benim için de sizinle karşılaşmak, tatsızlıklar olur, geçmiş demeli ve kapatmalı üzerini. Ne güzel sözcükler köprü oldu, buluştuk yine. Daim olur umarım sohbetimiz.

    Ama ben sizin blog sitenize giremiyorum, mevcut mu onu da bilemiyorum aslında tam olarak ama..

    Bilginiz olsun.:

    YanıtlaSil
  5. Çoktan kapattım bile üzerini, kötü kokular gelmesin oradan diye.

    Henüz bir blog'um yok. Esasen MSN space'imi bile yeni yeni düzenlemeye başlayan biri olarak 'blog' olayına çok yabancıyım. Anlamaya çalışıyorum, nasıl bir şey olduğunu. :)

    Anladığımda blog sahiplerine yeni biri daha eklenir, şimdilik böyle idare ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. tamam irtibatta kalalım o halde,
    yazılarım ve ben buradayım..
    biliyorsunuz artık..
    :)

    keyifli geceler,
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
  7. Takipçinizim, buradayım, teşekkürler.

    Mutlu geceler diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Biraz uğraştım, sanırım anladım, iyi kötü bir şeyler çıktı, ne mutlu, benim de bir blogum var artık.

    Eski yazıların ve yeni oluşumlarımın bir toplaması gibi oldu. Ama zamanla düzene girecektir. Gözüm gibi bakıp büyütürüm. :)

    Yeniden, iyi geceler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Aç!