Bildiri-Yorum #1

Neler oluyor bir bakalım.. Yurt ve dünya genelindeki gelişmeler yine bizi dürtüklüyor.. Ama ben yörüngemi bilirim! Kim var kim yok etrafımda, onlar neler yapıyor bir göz atalım..

Berna.. Berna uzun zamandır yazıyor.. İyi de yazıyor, iyi'ler üzeri bazen. Sözcükleri alıyor insanı, savuruyor. Onu okumak güzel. Ama artık, onu pek çok insan renkli baskılardan, kağıtlardan okuyor.. Berna artık bir gazetede çalışıyor ve öykülerini seriyor gözlerine insanların; yüreklerini kıvırıyor, büküyor, rahatlatıyor bazen.. Sadece bu da değil yaptığı, becerikli olmayagörsün insan. Reklam senin, halkla kurulması muhtemel ilişki benim, koşturup duruyor. Emeğinin karşılığı bulsun onu, hak ediyor, çoktan..

Seda ve Onur.. Onlar evlendiler! Evet, benim geç işitmemle, kısa süreli yüksek şiddetli bir şoka uğramama yol açsa da bu haber, ayaklarımı yerden kesti ve "Vaay.. Evlilik var Aslı.." dedirtti bana.. Mutlu oldum.. Nikahlarında olamadım şehir dışında olduğum için, lakin kalbim onlarlaydı.. Onların kalpleri birbirlerine ait olsun ve bir ömür sürsünler baş başa..

Erdoğan.. Şimdilerde pek çalışkan! Mezun olmaya yüz tuttuğundan mıdır bilinmez, bırakmıyor kulağını kitapların, kütüphaneden çıkmıyor.. Kulağı bendeyse, aklı derste kalıyor hep.. Atölyelerde bir Efes Extra'ya teslim oluyor, güzelleşiyor.. Sazın teline değdi mi, "üstad" diyor duyanlar, gözlerini indiriyor.. Çok fena, kendine has çok.. Kendi gibi kalmayı becerebilen tek tük adamlardan, nadide..

Ecem.. Ondan doğru düzgün haber alınmıyor. Neden mi? Biz yapay "iletişken"lerle iletişemiyoruz sanırım. Araya telefon dahi girse, bırakın bilgisayarı falan, biz beceremiyoruz konuşmayı. Bizi el ele, göz göze, diz dize olmak paklıyor. Ben onun nefesini duymalıyım onu anlamak için.. Onu bilmek için kıyısında olmalıyım.. Yoksa içimde hep, çıkıştan en yoksun yerde.. Taşındı en son, onu biliyorum.. İyi de yaptı.. İzmir ona sevdalı..

Zeynel.. O sürekli konuşuyor.. Lafa gelince aslan mübarek! Özledim'ler, görüşelim'ler sözde.. Ben dürtmesem kalkıp geleceği yok.. Bu cumartesi Taksim civarında görünecek, biliyorum.. Ne saklayayım, özledim..

Mert.. Prodüktor oldu, çok fena! Radyo programıma bir jingle hazırladı ki dillere destan.. Benim yazdığım ve benim "bestelediğimi sandığım" o "cingıl"ı aldı bu adam, evirdi çevirdi, jazz halini sundu önüme, açık bıraktı ağzımı.. Ve bunların hepsini Bursa'dan yaptı.. Uzaklardan yani.. Ne kadar teşekkür edilse az, varlığı mutlu ediyor..

Aybars.. Aklım artık ona bir daha ulaşamayacağıma, hatta "buralardan çok uzaklarda" olduğuna hükmetmişken.. Ortaya çıktı.. Nefes aldım..

Bunu yapacağım sık sık.. çevreme bir bakacağım, ânı dondurup.. Seviyorum insanlarımı, etrafımda olan, kendi hayatlarını yaşayan, "kendi" gibi olan insanları..
Var'lar..
İyi ki..

Yorumlar

  1. Pek mutlu oldum Aslı buralarda ismimin geçtiğini görünce. Emin olabilirsin ki benim için de çok keyifli bir işti. Ufak bir ekleme yapalım Bursadaki sevdiğim değerli müzisyen iki arkadaşım
    İlkay Özboyar
    www.ilkayozboyar.com
    ve
    Özgün Göktürk
    www.myspace.com/ozgungokturk
    de kayıt esnasında ufak da olsa partisyonlarıyla ve fikirleriyle yardımcı oldular. Onlara da buradan teşekkürlerimizi iletelim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür'ler asıl benden Mert, biliyorsun..

    İlkay ve Özgün'e ben de sevgilerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum. Radyoya bekliyorum ikisini de..

    Senin de siteni paylaşmak isterim tüm ziyaretçilerle. Başarılı bir gitaristi görmek üzere yol alabilir onlar da buradan, ulaşabilirler sana..

    http://www.myspace.com/mertsever

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok hoş bir blog güzelliğin kadar icinde çok güzel...alex

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Aç!