hiç

sevmediğini söylemekten daha zordur sevilmediğini anlamak. insanın o bencil yanını paramparça edip avuçlarına bırakır, çok daha arsızsa suratına fırlatır.

ömrünün kapılarını ardına kadar açıp dahil ettiğinde bilemez, hissedemez, daha da acısı göremezsin durumun böyle olduğunu, sevilmediğin gerçeğini. hakkını da yememek lazım, belki seviyordu başta seni. ya da benimki yine bir avuntu icadı zor zamanlarda yaptığım gibi.

sen, önüne serdin ne var ne yoksa.
sen, yanına serildin tüm varlığınla.
o, seni hiç sevmedi.

avcunu alnına dayadın, ateşini ölçmek için hastalığında. alnı yoktu. sağlığında kadehini kaldırdını onunla. içkisi yoktu. gece üzerini örtmek için uyandın. yanında yoktu.

başka bir seste başka bir kulaktaydı. başka bir dudakta başka bir sıcaktaydı.
istedi aldı. istemedi gitti.

sen, kadehlerini yalnız kendine doldurdun.
sen, gece üzerini kendin örttün bölüp uykunu.
o, seni hiç sevmedi.

çoraplarını istemez oldu çekmeceden, kaçta uyanacaksın diye sormaz. karnın aç mı tok mu, derdin tasan var mı yok mu umursamaz oldu. zaman giderken onu da götürdü zaten hiç getirmediği bir yerden.

sen, seyirci kaldın.

çünkü istediğin biraz huzurlu bir uykuydu ter içinde, onun altında, üzerinde, yanında uyuyacağın bir huzurlu uyku. sözsüz ve sessizdin. çığlıkların, insanların duymaya alışkın olduklarından değildi.

sen, yalnız kaldın.

çünkü o kalabalıktı. kalabalığını izledin, kadınlarını adamlarını, kahkahalarını, üzüntülerini. hep uzanmak istedin içten içe de bir gerçek vardı yakın zaman önce uğradığın, seni alıkoydu.

o, seni hiç sevmedi.

hiç kadar büyüktü, hiç kadar çok.
hiç kadar sonsuzdu artık içinde, hiç kadar yok.

Yorumlar

  1. ama belki o ara seni başka bir şey yanılttı da sen bu yüzden gerçekleri göremedin, "seviyor olsun" istedin, öyle inandın. geldi geçti, en azından karşında dürüst biri var. aylarını, yıllarını çalmadı. adam gibi söyledi sevmediğini.

    legolar dağıldı, şimdi yeni bir oyun kurma zamanıdır.

    YanıtlaSil
  2. en azından dürüsttü.
    sanırım bir süre bu cümle yankılanacak beynimde.

    yeni bir oyun kurma zamanı!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Aç!