kadınadamkadınadam

Bir gece uyuyacak ve kendini kaybedeceksin. Öncelik sırası tam olarak bu olacak, bir hata yok yani.

Konuşarak uyuyacak konuşarak kaybedeceksin kendini. Ağzından çıkan sözleri sıkı sıkı tutacak, satır aralarında ağzından kaçırıvermiş gibi yapacaksın. En çok buna gülünecek, en çok bunun üzerinde durulacak.

Boşver diyeceksin, kükreyerek. En çok bunu söylemekten keyif aldığın gibi arkasından diğerleri gelecek, "bırak, bana ne, sana ne, benim, kimin, üzülme, peki, öperim, bizim".. Hepsini söyleyecek ve en çok "sana ne"ye inanmadığını söyleyeceksin. Oysa bilinecek en çok sonuncuya inanmadığın. En çok onu ve ondan bir öncekini... Sonra, bir öncekini yine ve bir öncekini bu kez... İnanmayarak fısıldadığın ama kendini de bir yandan kandırmaya uğraştığın tüm sözcükler duyulacak bir bir. Bir yerlerde bir kadın bu söz karnavalını kutlayacak tek başına.

Sana güzel, umutlu, aydınlık sözler söylenecek. O kadın ağız dolusu mutluluk söyleyecek sana, ona da güvenmeyeceksin. Zaten güven diye söylemeyecek eminim. Çünkü onun söyledikleri daha ziyade onun inandıkları yaşadığı an içinde, onun güvendikleri, sezdikleri ve sevdikleri. Sen böylelikle, ona inanmayacak, ona güvenmeyecek, onu sezemeyecek ve sevemeyeceksin. Belki de tüm söylediklerin gerçeklenecek bir anda, belki bir anda yalanlanacak. Ya yürünecek aynı yollar bilmem kaçıncı kez ya da biçim değiştirip başka'laşacak.

Bir sabah kendini kaybedecek ve uyuyacaksın. Sözler sesleşecek kulağında. Bir kadın tüm arzularının gerçekleştirmenin arifesindeyken aniden gidiverecek. Ama seslenecek yine, sözlenecek sana. Duymayacaksın.

Kadın bilecek ki, belki de doğrusu bu sonra. An, hissetmek, kesilmesi ayakların yerden, çakılması yere, yerin dibine girmesi, aynı dibe yerleşmesi bir olacak an'la.

Kadın diyecek ki, sevdim seni be çocuk. Garip sevdim seni. Yerleştiremeden. Yer bulamadan. Yer bırakmadan sana, dolu dolu sevdim. Yerle yeksan olarak, yerden yüksekte kalarak, yerle göğü buluşturarak sevdim. İnanmadın sevmelere, inanmamıştın.

Geçmişti tüm sevmelerin son sevişme tarihi.
Bitmişti bir öykü başlamadan daha...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Aç!