kar yok, çam yok, Noel Baba da olmaz tabi..



Bu sıra bizim illere pek kar düşmüyor. Ağaç mevcudumuz da az keza, elimizdekilerin de sayısı tam manasıyla bilinmemekle birlikte, 3 ağacımızdan biri kesinlikle çam değil.. Milletçe kırmızıya pek aşığız, orası kesin!

Bu sıralar, mahalle manavı, terzisi, bakkalı ve dahi kuruyemişçisinde Yılbaşı telaşı yaşanıyor. Ve bu telaş ısrarla Noel Baba, Kar tanesi ve Çam ağacı triosuyla göze çarpıyor..
Kırmızı mı?
Alayımız kıpkırmızıyız zaten, göz alabildiğine kızarmış durumdayız..!

Yeni yılı kutluyoruz. Bir ömür süresince bilmem kaçıncı kez, yeniden, yılmadan.. Saat 12 oldu mu zıvanadan çıkıp 12:15 sularında yerimize oturuyoruz.. Ne güzel.. Bizim o iptal olduğumuz 15 dakikada hayat yine akıyor, yine üzerinde yaşadığımız bu garip gezegen dönüyor bir yerlerde, bir şeylerin etrafında.. Israrla yaşlanıyor, yaşlandıkça merkezkaç'tan ödümüz daha mı patlar oluyor bilinmez, daha bir sıkı tutunur hale geliyoruz bu acayip küreye.. Her yılın başını daha bir şevkle, daha bir "helecanla", daha bir höykürmek ve yeri göğü hönkürdetmek suretiyle kutluyoruz..
Ne âlâ..

Fakat bu kadar debdebeli cümle kafi..

Klişelerin mümkün olduğunca göbeğinden ama samimi dileklerim var..
Ho Ho Ho(!)..


Geçirdiğimiz yıllardan daha bir güzel olsun bu gelen..
Tüm kaygılardan, sıkıntılardan ırak olsun..
Uzaklardaki, ne yaptığını bilmediğimiz fakat yanımızda olsun istediğimiz kadınlar/adamlar yamacımıza gelsin..
Yamacımızdakiler de, yaşlandıkça şu mavi-yeşil küreye tutunan amcalar/teyzeler gibi daha bi' sıkı sarılsınlar bize.. Bir ömür kalsınlar nefesimizin dibinde..
Sağlık, huzur, başarı perileri, ilk buldukları mutluluk'u taşısınlar, bıraksınlar kıyımıza.. Gidip gidip bir daha gelsin, yenilerini getirsinler sonra..

Sözcükler de susmasın.. Bildiğimiz tüm harfleri, yazabildiğimiz her sözcüğün içine özenle yerleştirelim.. Kocaman cümlelerimiz olsun, uzaktan bir noktadan ibaretmiş gibi görünen ama insanlar, hayatlar, koca koca mavi-yeşiller taşıyabilecek kuvvette olan..

Öz aslında dileğim..
İyi olun, iyi kalın..
Yeni bir seneyi de, sayılara takılmadan, kimseyi kırmadan, güzellikleri didiklemeden yaşayın..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Aç!